20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 20.05.2020

  Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε».
  Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική.
  Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού.
  Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων.
  Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους.
  Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών.
  Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

  περισσότερα
 • 18.05.2020

  Δήλωση στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού

  Το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών μαζί με άλλους φορείς και σωματεία στο χώρο του πολιτισμού καλούν σε νέα πολύμορφη εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, στην πλατεία Γεωργίου στις 20:00.
  Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όπως οφείλουμε τον αγώνα των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού καθώς αυτοί αποτελούν το κινητήριο μοχλό και δύναμη το έργου των Οργανισμών μας. Είναι οι μουσικοί, οι εικαστικοί, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες κι όχι μόνο που απαρτίζουν μέρος του μόνιμου προσωπικού μας ή απασχολούνται με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ή είναι επαγγελματίες από όλες τις ειδικότητες που συνεργαζόμαστε στα πλαίσια των εκδηλώσεών μας.
  Ζήσαμε μαζί τους πώς η πανδημία χτύπησε το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, πόσο καιρό δεν πραγματοποιούνται τα καλλιτεχνικά μαθήματα, πόσες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, ιστορικών επετείων, μουσικών παραστάσεων, θεατρικών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ, ματαιώθηκαν, αφήνοντας μετέωρους εργαζόμενους και καλλιτέχνες οι οποίοι μέχρι και τώρα έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα και δεν γνωρίζουν πότε θα ξαναδουλέψουν. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του Πολιτισμού συνέβαλαν με την τέχνη τους, τους ήχους τους, τις εικόνες τους, τα χρώματά τους να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας.
  Από την πρώτη στιγμή τα Σωματεία των ηθοποιών, μουσικών, χορευτών, εικαστικών, σκηνοθετών, κινηματογραφιστών, λογοτεχνών, θεατρικών συγγραφέων, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, τεχνικών, εργαζόμενων στις εταιρείες παραγωγής απαίτησαν από την Κυβέρνηση την ανάγκη μέτρων που θα εξασφαλίζουν την επιβίωση όλων, την ανάγκη να λάβει υπόψη της τη φύση της καλλιτεχνικής εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό σε σχετική επιστολή μας από τις 09/04/2020 προς το υπουργείο Εσωτερικών, επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του πολιτισμού και των καλλιτεχνών.
  Σε ό,τι μας αφορά, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης και εξάπλωσης του κορωνοϊού, πήραμε σειρά μέτρων για την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών.

  Βάης Πέτρος – Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
  Γεροπαναγιώτη Κατερίνα – Πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
  Κουρή Ήρα – Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας.

  περισσότερα
 • 18.05.2020

  Στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των καλλιτεχνών, των εργαζομένων, των εργατών του Πολιτισμού και της Τέχνης

  Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών, που μαζί με άλλους φορείς και σωματεία στο χώρο του πολιτισμού, καλούν σε πολύμορφη εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 21 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, στην Πλατεία Γεωργίου στις 8:00μμ.
  Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού και της Τέχνης δέχτηκαν τις συνέπειες της πανδημίας αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού, που επέβαλλε η Κυβέρνηση. Ενώ συνέβαλαν με την Τέχνη τους και με όλες τους τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα, πήραν καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, έκαναν κινητοποιήσεις και διεκδίκησαν όλοι οι συνάδελφοι στον χώρο των Τεχνών να ενταχθούν στα ελάχιστα μέτρα στήριξης.
  Όμως η πλειονότητα των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους του Πολιτισμού και σε όλες τις ειδικότητες έχουν μείνει, χωρίς κανένα εισόδημα. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, λογοτέχνες, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, τεχνικοί, εργαζόμενοι στις εταιρείες παραγωγής κ.α, δεν ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουν, πότε θα έχουν και πάλι εισόδημα.

  περισσότερα
 • 05.05.2020

  Δήλωση στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνών.

  Η πανδημία χτύπησε το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού που επέβαλε η Κυβέρνηση. Εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, ιστορικών επετείων, μουσικών παραστάσεων και θεατρικών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ, ματαιώθηκαν, αφήνοντας μετέωρους εργαζόμενους και καλλιτέχνες. Παρόλα αυτά, από την πρώτη στιγμή καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου συνέβαλαν με την Τέχνη τους και με όλες τους τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας.
  Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες εργασίας των καλλιτεχνών και τεχνικών στον κλάδο του θεάματος – ακροάματος, καθώς στους Οργανισμούς μας, εκτός από το μόνιμο προσωπικό, εργάζονται αρκετοί με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, όπως μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συνεργαζόμαστε με δεκάδες επαγγελματίες του χώρου στα πλαίσια των εκδηλώσεών μας.
  Γνωρίζουμε συνεπώς πολύ καλά, πόσους μήνες προετοιμασίας χρειάζεται μια θεατρική ή μουσική ή χορευτική παράσταση, γνωρίζουμε τις αμοιβές των καλλιτεχνών και των τεχνικών που συμμετέχουν σε αυτές, τον τρόπο που αμείβονται και ασφαλίζονται.
  Εγκαίρως σε σχετική επιστολή μας από τις 09/04/2020 προς το υπουργείο Εσωτερικών, επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του πολιτισμού και των καλλιτεχνών.

  Βάης Πέτρος – Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
  Γεροπαναγιώτη Κατερίνα – Πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
  Κουρή Ήρα – Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι
  -

  περισσότερα
 • 29.04.2020

  Τα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας δημιουργούν!!!

  Τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τη φαντασία, την έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους!!! Λαμβάνουμε γράμματα,  ζωγραφιές, κάρτες, μηνύματα αγάπης και πολλά βιντεάκια!!! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!! Η επικοινωνία μας δεν έπαψε λεπτό όλη αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο. Ωστόσο ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις βιωματικές δράσεις μας!!!Ελπίζουμε σύντομα!Το παρακάτω βιντεάκι, δημιουργία του Χρήστου και Νίκου Πετρόπουλου, μας επιβεβαιώνει την χαρμόσυνη είδηση της άρσης των μέτρων για τον Αυγο- κορονοιό!!!Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάσα αισιοδοξίας και δύναμης από την παιδική δημιουργία!!!Απολαύστε το!!!

   https://youtu.be/qj9bXkm_9Hg  

  περισσότερα
 • 26.03.2020

  Στ.Τσακίρης: Αυτό που ζούμε θα είναι μια ουλή στη μνήμη-Συνέντευξη στην εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ

  Ακόμα μένουμε σπίτι. Παραστάσεις αναβάλλονται ή ματαιώνονται, σχέδια μπαίνουν στον «πάγο» και δημιουργείται μια νέα ρουτίνα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σταύρος Τσακίρης, μιλά στην «ΠτΔ» για τον χρόνο του «μακριά» από το Θέατρο, τα σχέδιά του, το πώς βλέπει την κατάσταση που βιώνουμε και την επόμενη μέρα.

  Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι οι δύο τελευταίοι μήνες σας στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Πώς περνάτε τον χρόνο σας και πώς είναι να βλέπετε το ΔΗΠΕΘΕ «από μακριά»;
  Εχω καθημερινή επαφή με όλους τους ανθρώπους του θεάτρου. Σαφώς οι παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο και για τον Μάιο, θα πάνε αργότερα. Οι εργασίες που είχαμε για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεχίζονται κανονικά, αλλά δεν θα γίνουν οι παραστάσεις όπως είχαμε προγραμματίσει τον Ιούνιο, αλλά θα πάνε και αυτές τον Οκτώβριο. Ομως οι επαφές μου με τους άλλες φορείς, είτε στο εξωτερικό είτε με ντόπιους, συνεχίζονται κανονικά. Ο,τι μπορεί να βοηθήσει το τηλέφωνο, τα μέιλ. Ολα πηγαίνουν κανονικά απλώς ο χρονικός ορίζοντας απομακρύνεται για λίγο.

  περισσότερα
 • 26.03.2020

  Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2020 -Το Θέατρο ως Βωμός, από τον Shahid Nadeem κορυφαίο θεατρικό συγγραφέα του Πακιστάν

  Στο τέλος μιας παράστασης ενός έργου για τον Ποιητή Σούφι[1] Bulleh Shah[2] από το Θέατρο Ajoka[3], ένας ηλικιωμένος άντρας συνοδευόμενος από ένα νεαρό αγόρι πλησίασε τον ηθοποιό που έπαιζε τον ρόλο του σπουδαίου Σούφι, «Ο εγγονός μου δεν είναι καλά, θα μπορούσατε σας παρακαλώ να τον ευλογήσετε;» Ο ηθοποιός εκπλάγηκε και είπε, «Δεν είμαι ο Bulleh Shah, είμαι απλώς ένας ηθοποιός που παίζει αυτόν τον ρόλο». Ο ηλικιωμένος είπε, «Γιε μου, δεν είσαι ηθοποιός, είσαι η μετενσάρκωση του Bulleh Shah, η Αβατάρα[4] του». Αίφνης, μας αποκαλύφθηκε μια ολάκερη καινούρια έννοια του θεάτρου όπου ο ηθοποιός γίνεται η μετενσάρκωση του ρόλου που παίζει.

  περισσότερα
 • 23.03.2020

  Επιστολή προς τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας...και όχι μόνο!

  Αγαπητοί γονείς,
  Μέσα στην κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σκεφτήκαμε με την κυρία Γιούλη Δούβου ότι θα ήταν καλό να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες προτάσεις όσον αφορά την υποστήριξη και την ενημέρωση των παιδιών σας.
  Η ραγδαία εξάπλωση του ιού (Covid-19) έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη αναστάτωση και πολλές οικογένειες είναι ανήσυχες και προβληματισμένες. Η ανησυχία αυτή μεταβιβάζεται στα παιδιά. Καλούμαστε λοιπόν να τα βοηθήσουμε να διαχειριστούν το άγχος που ενδεχομένως βιώνουν μαζί μας, μέσα από την παροχή ακριβών πληροφοριών και κανόνων πρόληψης χωρίς να προκαλείται πανικός. Τα παιδιά έχουν την τάση να μας μιμούνται και να μας αξιοποιούν ως πρότυπα καθοδήγησης απέναντι σε όσα συμβαίνουν, καθώς υιοθετούν τις λεκτικές και μη λεκτικές μας αντιδράσεις.

  περισσότερα
 • 20.03.2020

  Ανοιχτή επιστολή προς τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας...και όχι μόνο!

  Αγαπημένα μου παιδιά,

  Είναι μέρες που δε βρισκόμαστε στο Θεατρικό μας Εργαστήρι. Θα σας περιμένει, όμως, μια ωραία έκπληξη στον χώρο μας όταν επιστρέψουμε! Εύχομαι οι μέρες σας στο σπίτι να περνούν γεμάτες παιχνίδι, ανακαλύψεις και ξεκούραση! Με αγκαλιές και φιλιά των αγαπημένων σας! Γεμάτες φωνές ενθουσιασμού, ανάσες βαθιές και ήλιο στο μπαλκόνι! Βόλτες στη γειτονιά με το ποδήλατο και χαμόγελα πολλά!
  Εμείς άλλωστε, ξέρουμε καλά πως η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας. ¨Μικρές στιγμές ΜΕΓΑΛΗΣ ευτυχίας! ¨, θυμάστε; Πού κρύβεται; Μα πού αλλού;
  Στα πόδια μας που μας σηκώνουν απ’ το κρεβάτι, στο πρωινό φιλί της μαμάς, στο ζεστό ψωμί με μέλι, στο τραγούδι που ακούγεται από το σπίτι του γείτονά μας, στο παιχνίδι με τον μπαμπά, στη ζωγραφιά που κάνουμε τα βαρετά μεσημέρια, στα φιλιά που στέλνουμε στη γιαγιά από το τηλέφωνο, στο άπλωμα των φρεσκοπλυμμένων ρούχων, στα μηνύματα που ανταλλάσσουμε με τους φίλους μας, σε ένα ζεστό μπανάκι, στο βιβλίο της καληνύχτας και σε τόσα άλλα... Ξέρουμε, επίσης, πως μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό υπέροχα ταξίδια με το πιο γρήγορο και ασφαλές μεταφορικό μέσο!
  περισσότερα
 • 08.03.2020

  Αναστολή δράσεων του θεάτρου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020:

  Ύστερα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναστέλλει τις ακόλουθες λειτουργίες του, από Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020:
  1. Τις προγραμματισμένες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ και το θεατράκι στο ΜΠΑΡΡΥ.
  2. Τις προγραμματισμένες παραστάσεις του ΑΡΜΑΤΟΣ ΘΕΣΠΙΔΟΣ.
  3. Τα μαθήματα στη Δραματική Σχολή.
  4. Τα μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι.
  Το ΔΗΠΕΘΕ θα παρακολουθεί τις επιστημονικές οδηγίες και θα πάρει όλα τα απαραίτητα και προτεινόμενα μέτρα, στις δομές του, για την προστασία των εργαζομένων του, των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών, μαθητών, σπουδαστών, δασκάλων και πολιτών που επικοινωνούν με το θέατρο.
  Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ενημερώνουμε για τυχόν νέες αποφάσεις.

  Από τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
  Ο Πρόεδρος

  Πέτρος Βάης

  περισσότερα
 • 06.03.2020

  Πάτρα η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη -26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2020

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση Πάτρα η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου NeTT- “Δίκτυο Θεάτρων για την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού” (Network of Theatres for the valorization of Cultural and Natural Heritage to develop a Sustainable Tourism) του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Ιταλία 2014-2020.
  Η σύμπραξη της θεατρικής ομάδας Βιομηχανική με την Mosaic που έχουν αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής Πάτρα, η πόλη των εργοστασίων, του ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη, φιλοδοξεί να φωτίσει πτυχές του παρελθόντος της πόλης συνδέοντάς τες με το παρόν της.
  Η πορεία της πόλης στο χρόνο, η οικονομική και η επαγγελματική δραστηριότητα των κατοίκων, η ενσωμάτωση των προσφύγων στον ιστό της πόλης, η ακμή και η παρακμή της βιομηχανίας, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η όπερα, το καρναβάλι, το ρεμπέτικο τραγούδι, ο καραγκιόζης και το αποτύπωμα που άφησαν στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.
  Αληθινές ιστορίες μπλέκονται με αφηγήσεις λογοτεχνών, ιστορικά στοιχεία και επιστημονικά τεκμήρια των ερευνητών της ομάδας έργου σε μία παράσταση που αξιοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου-ντοκουμέντο και της περφόρμανς.
  Η παράσταση θα περιλαμβάνει video mapping, παράσταση Καραγκιόζη και θραύσματα της ρεμπέτικης παράδοσης των προσφύγων της Πάτρας με επίκεντρο το θέατρο Απόλλων. Με σκηνικό την πρόσοψη του θεάτρου «Απόλλων» αλλά και τον ανοιχτό χώρο της πλατείας Γεωργίου, θα έρθουν σε αντιπαράθεση αλλά και θα συντεθούν η αστική με τη λαϊκή κουλτούρα φτιάχνοντας το ετερόκλητο ψηφιδωτό της πόλης.
  Σε συνέχεια της περφόρμανς, στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής, θα παρουσιαστεί το οπτικοακουστικο έργο «Νήματα Μνήμης».

  Η Εγκατάσταση εμπεριέχει ένα «ηχητικό τοπίο» συντεθειμένο από ήχους που φέρνουν στην μνήμη αυτούς των μηχανών της κλωστοϋφαντουργίας εν λειτουργία, καθώς και ντοκουμέντα από αφηγήσεις και περιγραφές πρώην εργαζόμενων στο εργοστάσιο.
  Το ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό έργο εγκατάσταση στο εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

  περισσότερα
 • 05.03.2020

  Ανακοίνωση για τις παραστάσεις του Άρματος Θέσπιδος

  Το θεατρικό σχήμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΕΟΔΥ και για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αναστέλλει τις προγραμματισμένες παραστάσεις του μέχρι και την Κυριακή 8/3/2020.
  Για τις επόμενες παραστάσεις θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, ανάλογα με τις νέες κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ.


  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

  Πέτρος Βάης

  περισσότερα
 • 03.03.2020

  Νέες παραγωγές , συμπαραγωγές και μετακλήσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας-Άνοιξη 2020

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με επιλογές που καλλιεργούν την καινοτομία και τον πειραματισμό και συμβάλλουν στον Πολιτισμό της Πόλης. Για την Άνοιξη 2020 προτείνει στο κοινό σημαντικά θεατρικά έργα κυρίως σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων και συνεργάζεται με καταξιωμένους αλλά και νέους δημιουργούς του Ελληνικού Θεάτρου.

  Σπυρίδωνος Περεσιάδη
  Γκόλφω

  Η Γκόλφω του Σ. Περεσιάδη από το Άρμα Θέσπιδος, συνεχίζει την θεατρική της διαδρομή με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η παράσταση, διασκευασμένη και σκηνοθετημένη με σύγχρονη ματιά, παρά την τραγική της κατάληξη, δίνει αισιόδοξα μηνύματα για την αγνή, αγάπη και επιφέρει την «κάθαρση» που και η αρχαία τραγωδία υπηρετεί.


  περισσότερα
 • 03.03.2020

  Σ. Περεσιάδη

  Πρόγραμμα παραστάσεων Μαρτίου 2020

  Τ-4 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΟΗ 12.00
  Π-5 ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΣΙΚΩΝ 11.45
  Π-6 55 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 7.00
  Σ-7 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, 21.00
  Κ-8 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ, ΡΙΟ 6.30
  Δ-9 Χ
  Τ-10 Β΄ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΕΧΑΙΝΑ, ΑΣΤΡΟΝ 5.30
  Τ-11 5ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ, ΤΕΡΜΑ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ 20.30
  Π-12 Χ
  Π-13 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠ. 11.30
  Σ-14 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΓΥΙΑ, 6.30
  Κ-15 60ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ 7.00
  Δ-16 ΚΑΠΗ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΩΝ 5.00
  Τ-17 Χ
  Τ-18 ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ 10.00
  Π-19 ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
  Π-20 ΚΑΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ 5.00
  Σ-21 Χ
  Κ-22 18 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛ. ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ, 7.00
  Δ-23 21 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΕΤΧ 7.00
  Τ-24 4ο ΕΠΑΛ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 10.00

  περισσότερα
 • 03.03.2020

  HOME-MADE “MoVe” Patras- Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού/ Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την ομάδα χορού SALTO FUTURO και KUNST-STOFF Productions

  A Manual on Work and Happiness

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , η ομάδα χορού SALTO FUTURO και η KUNST-STOFF Productions συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού- HOME-MADE “MoVe”
  Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
  Τατιάνα Λοβέρδου, Γιάννης Αντωνίου| KUNST-STOFF Productions, Jone San Martin, Τίμος Ζέχας, Γιάννης Μανταφούνης.
  Ημερομηνίες Παραστάσεων:
  14-15 Μαρτίου 2020 Θέατρο Απόλλων Πατρας
  11-12 Απριλίου 2020 Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte

  περισσότερα
 • 10.02.2020

  Άγγελου Γόντικα - Ράνια και Λάουρα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με ελεύθερη είσοδο.

  Η «Δραματική Σχολή Τράγκα» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00, στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, το έργο του πατρινού συγγραφέα Άγγελου Γόντικα με τίτλο "Ράνια και Λάουρα", σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη.

  Ένα αντιπολεμικό δράμα που αντιπροσωπεύει τα όσα έζησε ο ελληνικός λαός υπό την γερμανική κατοχή του 40-41. Η αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που χάνει την μητέρα της στον βομβαρδισμό της Πάτρας. Οι κακουχίες της κόρης στους δρόμους και τις κοινωνικές δομές της πόλης, αλλά και ο αγώνας των δύο να ξανασμίξουν.

  περισσότερα
 • 06.02.2020

  Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση για την πόλη και το θέατρο

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με πολίτες της Πάτρας στο Μπάρρυ, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου με θέμα:
  "Ιστορίες της πόλης ανεβαίνουν στη σκηνή: Η περιπέτεια μιας παράστασης"
  Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σταύρος Σ. Τσακίρης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προχώρησε στην εισήγησή του: Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αναμετριέται με την ιστορία της Πάτρας ενώ ακολούθησε η Γιάννα Ροϊλού καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με το "Θέατρο Ντοκουμέντο" που ξεκίνησε από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας, στη Μόσχα.
  Εν συνεχεία μίλησαν οι λογοτέχνες Βασίλης Λαδάς, Κώστας Λογαράς και ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής για την πόλη ως πηγή δημιουργίας με συντονιστή τον Σταύρο Σ. Τσακίρη .
  Το κοινό συμμετείχε με προτάσεις και απόψεις για την πόλη, την λογοτεχνία και την δημιουργική γραφή, θέτοντας επί τάπητος το δύσκολο θέμα της δημιουργίας και της παραγωγής νέων προτάσεων σε κάθε μορφή τέχνης, καθώς και στην ύπαρξη ή μη πατρινής λογοτεχνικής σχολής.


  περισσότερα
 • 04.02.2020

  Πρόγραμμα παραστάσεων Φεβρουαρίου 2020, για την παράσταση του Άρματος Θέσπιδος- ΓΚΟΛΦΩ του Σ.Περεσιάδη

  Π-6 ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ 18:50
  Π-7 ΛΕΥΚΑΔΑ 21.00
  Κ-9 ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ 19:00
  Δ-10 ΣΧΟΛΕΙΟ B΄EYKΑΙΡΙΑΣ 17:30
  Τ-11 8ο ΛΥΚΕΙΟ, ΣΤΑΔΙΟ 12:00
  Τ-12 12ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 11:00
  Π-13 12ο ΛΥΚΕΙΟ, ΣΤΑΔΙΟ 9:00
  Π-14 6o ΛΥΚΕΙΟ, ΜΠΑΡΡΥ 9:30
  Σ-15 Χ
  Κ-16 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  Δ-17 ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΟΥ- MΠΑΡΡΥ
  Τ-18 3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ- ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  Τ-19 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ
  Π-20 -
  Π-21 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. 11:00
  Σ-22 Χ
  Κ-23 46ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 19:00
  Δ-24 ΓΕ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 11:00
  Τ-25 10ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΩΝ. ΜΠΑΡΡΥ (76) 11:00
  Τ-26 5ο ΛΥΚΕΙΟ, ΣΤΑΔΙΟ (150) 11:00
  Π-27 7ο ΕΠΑΛ, ΚΟΥΚΟΥΛΙ
  Π-28 7ο ΕΠΑΛ, ΚΟΥΚΟΥΛΙ

  περισσότερα
 • 29.01.2020

  Πρόσκληση

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλεί στην ανοιχτή συνάντηση με θέμα:
  "Ιστορίες της πόλης ανεβαίνουν στη σκηνή: Η περιπέτεια μιας παράστασης"
  Στον θεατρικό χώρο Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου),την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 18:00.
  Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο προετοιμασίας της παράστασης
  "ΠΑΤΡΑ. Η πόλη των εργοστασίων των ρεμπέτικων και του Καραγκιόζη"
  που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου NeTT που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 -2020. Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Καλοκαίρι 2020 στην Πάτρα , την Κέρκυρα και την Ιταλία.

  περισσότερα
 • 29.01.2020

  Ιστορίες της πόλης ανεβαίνουν στη σκηνή: Η περιπέτεια μιας παράστασης

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση με θέμα:
  Ιστορίες της πόλης ανεβαίνουν στη σκηνή: Η περιπέτεια μιας παράστασης
  στο θέατρο Μπάρρυ ( Σανταρόζα 7 και Καρόλου) την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 18:00
  Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο προετοιμασίας της παράστασης
  ΠΑΤΡΑ. Η πόλη των εργοστασίων των ρεμπέτικων και του Καραγκιόζη
  που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου NeTT που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 -2020. Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Καλοκαίρι 2020 στην Πάτρα , την Κέρκυρα και την Ιταλία.

  περισσότερα
 • 15.01.2020

  Σπυρίδωνος Περεσιάδη Η Γκόλφω σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την εμβληματική παράσταση «Γκόλφω» από το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2015 και έχει δώσει μέχρι τώρα 500 παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 21:00.
  Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις 10 Αυγούστου 1894.
  Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νέα ερωτευμένα παιδιά αποφασίζουν να παντρευτούν παίρνοντας την ευχή των γονιών τους. Ωστόσο το πρόσωπα του περιβάλλοντός τους εκφράζουν τις ενστάσεις τους και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η Γκόλφω πλήρως αφοσιωμένη στον αγαπημένο της αρνείται πεισματικά τις προτάσεις του πλούσιου Κίτσου που θέλει να την κάνει γυναίκα του. Αντίθετα, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του, o Τάσος δέχεται να παντρευτεί την Σταυρούλα, την κόρη του τσέλιγκα Ζήση που θα του εξασφάλιζε οικονομική άνεση. Η Γκόλφω νιώθοντας προδομένη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα συναντήσει το ζευγάρι και με μεγαλοψυχία τους δώσει τις ευχές της. Ο Τάσος συγκινημένος από την στάση της Γκόλφως αποφασίζει να γυρίσει στην πρώτη και μοναδική του αγάπη. Είναι όμως αργά. Η προδοσία του τιμωρείται, γιατί «όποιος προδίνει την αγάπη, μπορεί να προδώσει τα πάντα.»
  περισσότερα
 • 07.01.2020

  Μενέλαου Λουντέμη "Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα"

  Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στην Παιδική του Σκηνή. Πρόκειται για το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα που ξεκίνησε τις παραστάσεις του για τους μαθητές των σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
  Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα δοθεί μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους θεατές στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

  περισσότερα
 • 07.01.2020

  Τζον Στάινμπεκ Άνθρωποι και Ποντίκια-Σκηνοθεσία Μάνος Καρατζογιάννης

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει στην Κεντρική του Σκηνή το κλασικό αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ "Άνθρωποι και Ποντίκια" σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Ο Τζον Στάινμπεκ, κύριος εκπρόσωπος του Αμερικάνικου νατουραλισμού, θεωρεί ότι ο ρόλος του συγγραφέα «είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να αποκαλύπτει τα τρωτά σημεία και τα σφάλματα του ανθρώπου, να φέρει στο φως τα σκοτεινά και επικίνδυνα όνειρά, με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή του».
  Παρά το γεγονός ότι καταγόταν από εύπορη οικογένεια, ο Αμερικάνος συγγραφέας, κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας, ασχολήθηκε με τις ζωές των εργατών. Οι ήρωες του είναι φτωχοί αγρότες και μετανάστες

  περισσότερα
 • 28.12.2019

  Στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

  Το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Πάτρας πενθεί μαζί με όλη την Ελλάδα για την "αναχώρηση" ενός μεγάλου συνθέτη, διανοητή και ανθρώπου.
  Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα, πρόσφερε στην Πάτρα, δόξασε την Πάτρα.
  Φυσικό ήταν, συνεργάστηκε πολλές φορές με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ της Πάτρας δίνοντας κάποιες από τις σημαντικότερες δημιουργίες του.
  Τελευταία ήταν μόλις πριν δυο χρόνια με το "Φουέντε Οβεχούνα".
  Ακόμη ακούγονται και θα ακούγονται για πάντα οι νότες του μέσα στα θεωρεία του Απόλλωνα που τόσο αγαπούσε.
  Ακούμε τον απόηχο και μένουμε σιωπηλοί ευγνωμονώντας τον.

  περισσότερα
 • 26.12.2019

  Μενέλαου Λουντέμη Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα

  Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στην Παιδική του Σκηνή. Πρόκειται για το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη "Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα" που θα παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. και καθημερινά για τους μαθητές των σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

  περισσότερα
 • 18.12.2019

  Εργαστήριο για τους θεατρικούς οργανισμούς της πόλης διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Διαδραστικό εργαστήριο με θέμα «Θεατρικοί οργανισμοί και τοπικές κοινότητες» διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Λιθογραφείον», στο πλαίσιο του έργου ΝΕΤΤ (Δίκτυο θεάτρων για την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού).
  Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου έγινε μια συνοπτική παρουσίαση του έργου ΝΕΤΤ από το στέλεχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Συγκλητική Βλαχάκη. Η πρώτη βασική εισήγηση έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σταύρο Τσακίρη ο οποίος αναφέρθηκε στη γέννηση και στον διαχρονικό ρόλο του θεάτρου, στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και στο πώς έχουν εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες οι θεατρικοί οργανισμοί.


  περισσότερα
 • 16.12.2019

  Εργαστήριο: Θεατρικοί οργανισμοί και τοπικές κοινότητες Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 Θέατρο Λιθογραφείoν

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας διοργανώνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 10.00 π.μ. στο θέατρο «Λιθογραφείον» (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) διαδραστικό εργαστήριο με θέμα «Θεατρικοί οργανισμοί και τοπικές κοινότητες». Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην προώθηση της συνεργασίας των πολιτιστικών οργανισμών –με έμφαση στους θεατρικούς– με τους φορείς διαχείρισης πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και τις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις.
  Στόχος του εργαστηρίου είναι να συζητηθούν ευκαιρίες συνεργασίας των θεατρικών οργανισμών της Πάτρας με το δημιουργικό δυναμικό της πόλης και να παρουσιαστούν τρόποι δικτύωσής τους, αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και ανάπτυξης του κοινού των πολιτιστικών δράσεων.
  Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Network of Theatres for the valorization of cultural and natural heritage to develop a sustainable Tourism (NeTT) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 -2020.

  περισσότερα
 • 12.12.2019

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ…»

  ΤΡΙΤΗ 10/12
  18.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ – ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΩΝ, ΜΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  19.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Μπάντα του Δήμου Πατρέων, Χ-saltibagos
  - CATERING ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  ΠΕΜΠΤΗ 12/12 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  18.00 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ (ΜΑΜΑΣΗΣ)
  19. 30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ BURGER PROJECT «ΦΙΕΣΤΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ»

  ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ
  11.00 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  18.30 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ - ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

  περισσότερα
 • 04.12.2019

  Φώτη Κόντογλου -Χριστούγεννα στη Σπηλιά

  Στον κύκλο του χρόνου και της ιστορίας η δύση δεν είναι το γήρας, η παρακμή το τέλος .
  Η δύση είναι το καταστάλαγμα της ανατολής ο άλλος τρόπος να υπάρχουν το φως και οι σκιές.
  Στην ανατολή το βλέμμα στρέφεται ευθύ στην επιφάνεια στην επιδερμίδα στη λάμψη.
  Στη δύση το βλέμμα εισδύει λοξό στο βυθό και τολμηρό στο βάθος.
  Περιφέρεται στοχαστικό στους ορίζοντες των πραγμάτων… Διονύσης Καρατζάς

  Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ και αυτή τη χρονιά ετοιμάζονται για την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Συνεργάζονται με το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και παρουσιάζουν την παράσταση:
  "Χριστούγεννα στη Σπηλιά" του Φώτη Κόντογλου, σε σκηνοθεσία Έφης Κιτσαντά, την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο θέατρο Μπάρρυ.

  περισσότερα
 • 27.11.2019

  Ανακοίνωση Πρόθεσης Aπευθείας Ανάθεσης Υπηρεσιών Διοργάνωσης Συνάντησης Εταίρων και Εκπαιδευτικού Workshop

  A Manual on Work and Happiness

  Για την υλοποίηση του έργου NeTT του Προγράμματος Interreg Greece - Italy 2014-2020

  περισσότερα

escort Escort Marmaris beylikdüzü escort izmir escort izmir escort pendik escort cialis 20 mg kamagra jel beylikdüzü escort nişantaşı escort kapalı escort merter escort fındıkzade escort şirinevler escort