20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

P.I. TCHAIKOFSKY-Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα

23.12.2021


ΜΠΑΛΕΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΠΑΤΡΑΣ- Καλλιτεχνική Διεύθυνση Λουκάς Θάνος
P.I. TCHAIKOFSKY-Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα

Μετά τις sold-out   παραστάσεις του Καρυοθραύστη στην Πάτρα το κοινό της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας , θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την παράσταση  στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, μετά από πρόσκληση του Βασίλη Καψή, Διευθυντή του Φεστιβάλ Ήλιδας .
Ο Καρυοθραύστης, ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι η πρώτη  παραγωγή του νεοσύστατου Μπαλέτου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ, λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά και μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η υπόθεση του μπαλέτου βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών, το οποίο διασκεύασε ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς. 
Συντελεστές 
Λιμπρέτο-Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου                                                         
Βοηθός χορογράφου: Όλγα Θάνου
Φωτογράφιση παράστασης: Νίκος Ψαθογιαννάκης
  

Χορεύουν: 
Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη,  Αγγελική  Αναργύρου,  Μαρία Καμπανού,  Ανναθαλία Καράμπελα,    Χριστιάνα  Κατσιμπράκη,  Μαρία Κίκινα,   Ιωάννα  Λουπέτη, Νόνη  Μπούφη, Errik Nour,  Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά, Ορφέας Χατζησπύρου.
To teaser της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=U12Sw5vSp4o

Παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας: 
Δεκέμβριος
Πέμπτη  23 Δεκεμβρίου στις 19:00
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου στις 19:00
Κυριακή  26 στις 12:00 και στις 19:00
Τετάρτη  29 Δεκεμβρίου στις 19:00
Πέμπτη  30 Δεκεμβρίου στις 19:00
Ιανουάριος
Σάββατο 1 Ιανουαρίου στις 19:00
Κυριακή  2 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00
Τετάρτη  5 Ιανουαρίου στις 19:00
Πέμπτη   6 Ιανουαρίου στις 19:00
Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 19:00
Κυριακή  9 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Ταμείο θεάτρου: τηλ. 2610 273613
Με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η παράσταση είναι αμιγής